Nieuws

QualityMasters kijkt terug op een geslaagd Nieuwjaarsevent!

Op 30 januari jl. werd het nieuwjaarsevent van MVO Nederland, feestelijk geopend in het bijzijn van onze Koning. Het was de aftrap voor weer tien nieuwe jaren, waarin ondernemers, alsmede QualityMasters, de handen ineen zullen slaan om hun ambitie 2020 waar te maken. 

Na een heerlijke lunch werden de gasten ontvangen in de theaterzaal waar directeur Willem Lageweg op hun tiende verjaardag terugblikte op de afgelopen jaren. Hij constateerde dat vooruitstrevende bedrijven MVO ambitieuzer zijn gaan interpreteren. Namelijk als: ‘Meervoudig Vernieuwend Ondernemen’.

Dit werd vervolgens bevestigd door een tiental verpletterende speeches waarin ondernemers hun licht lieten schijnen over dit onderwerp. Wat centraal staat is dat Nederland de kennis heeft een wereldvoorbeeld te kunnen zijn van een circulaire en inclusieve economie. Om alle ondernemers van Nederland hierbij te betrekken lanceerde Koning Willem-Alexander vervolgens het online platform: ‘Ambitie 2020’, waarbij vanaf heden alle Nederlandse bedrijven zich kunnen aansluiten.   

QualityMasters heeft dit reeds gedaan met haar ambitie: ‘In 2020 is het MKB van Nederland specialist op het gebied van MVO’. Hoe wij dit gaan waarmaken hebben wij tijdens de beurs erna optimaal uit de doeken gedaan. Bij onze mooi aangeklede stand hebben wij veel ondernemers mogen ontmoeten en met hen kunnen sparren over hoe het MKB invulling kan geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het was een levendige dag waarin veel nieuwe ideeën en relaties zijn ontstaan. Met een goed gevoel hebben we dan ook de dag afgesloten, maar zijn we tevens begonnen aan de realisatie van onze ambitie!   
zie ook: www.ambitie2020.nl 

Twitter:

@quality_masters - @mvomatrix - #ambitie2020


Sublean Group wint Rabo MVO Award Drechtsteden 2013

Dordrecht - 13 november Tijdens het Rabo Leden Event werd voor de derde maal door Fairtrade Gemeente Dordrecht de MVO Award uitgereikt aan een bedrijf uit de Drechtsteden. De MVO Award is een jaarlijkse prijs voor ondernemingen uit de Drechtsteden, die op het gebied van MVO opvallend goed presteren.

Alle deelnemers van de Rabo MVO Award Drechtsteden hebben daarnaast een jaarlicentie op de MVO Matrix ontvangen. Deze werd feestelijk uitgereikt door Dik Roeland.


Sublean Group BV

50% van de uitslag werd bepaald door de jury en 50% door het publiek waarbij de Sublean Group als winnaar is gekozen. Een uitblinker op MVO én innovatie. Het bedrijf uit Sliedrecht heeft de doorbraaktechnologie 4-D Smart Surface ontwikkeld, toepasbaar op ieder bestaand en nieuw oppervlak zoals daken, gevels, weg- en spoorschermen, boardings en dijken, en zorgt eenvoudig voor een continue maatschappelijke en economische impact. Herkenbaar en aansprekend zoals het opwekken van lokale groene energie gecombineerd met bijvoorbeeld het schoonmaken van verontreinigde lucht, opvangen en hergebruiken van regenwater, communiceren van reclame en informatie, beleven van cultuur en kunst, lokaal kunnen produceren van voedsel en biomassa uit algen. In de productieketen zijn harde criteria geformuleerd voor (herkomst van) materialen. Daarnaast investeren zij bijvoorbeeld in opleidingen van jongeren door actieve participatie in de Duurzaamheidsfabriek.

Naast de uitreiking van de Rabo MVO Award Drechtsteden, was er tijdens het Rabo Leden Event nog veel meer te beleven. Yes! Kinderopvang won uit de groep van 20 deelnemers van de Rabo MVO Award de aanmoedigingsprijs. De jury vond dat zij uitstekend op weg zijn naar een duurzamere toekomst. Zij zijn met hun sociale MVO beleid een voorbeeld voor andere organisaties. Ruud Koornstra (Tendris) inspireerde door zijn kennis en ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen te delen. Tijdens het MVO debat, tevens georganiseerd door Fairtrade Gemeente Dordrecht, werden enkele stellingen over MVO en innovatie in de Drechtsteden behandeld onder begeleiding van de doortastende TV-presentatrice Jacobine Geel.

De Rabo MVO Award Drechtsteden 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Drechtsteden, Dordt Duurzaam, QualityMasters, Van der Valk Hotel Dordrecht en Visual Music.

www.fairtradegemeentedordrecht.nl